Conferințele LIBREX – 11.03.2016 – Tudor Călin Zarojanu

CONFERINŢELE LIBREX (II). „DE CE-AŞ CITI? 27 DE ARGUMENTE CĂ LECTURA FOLOSEŞTE LA MODUL CEL MAI CONCRET” – Conferinţă susţinută de TUDOR CĂLIN ZAROJANU, scriitor și jurnalist, invitat special LIBREX 2016

11.03.2016, ora 17.00 – 17.55, Agora EX LIBRIS I – La Fântână, zona I de evenimente, Palas Mall, Atrium, nivel 0

MESAJUL PENTRU CITITORII LIBREX 2016:
„Dragi prieteni iubitori ai literaturii,
Am primit din partea organizatorilor amabila şi flatanta invitaţie de a participa la Târgul de Carte LIBREX. Este pentru mine o cel puţin dublă bucurie: pentru că, la fel ca dv., iubesc cărţile şi pentru că, la fel ca dv., iubesc Iaşiul! De care sunt legat inclusiv prin rădăcini de familie.
Îmi va face o reală plăcere să vin acolo – şi ţin să vă spun că voi profita ca să-mi aduc băieţii în capitala culturală a României, după ce acum doi ani i-am dus la mânăstirile din Bucovina.
Mă voi bucura şi să revăd Iaşiul, dar şi să fiu prezent la un târg de carte extrem de prestigios. Nu în ultimul rând, mă voi bucura să vă vorbesc – mai exact să stau de vorbă cu dv., încercând să răspundem împreună, încă o dată, pentru că este nevoie!, la întrebarea „De ce-aş citi?”
Cred cu tărie că lectura nu este o ocupaţie pretenţioasă, individualistă şi inutilă – aşa cum o văd destui, chiar dintre cei care citesc! Cititul este ceva extrem de viu, de real, cu beneficii cât se poate de concrete. Nu e un lux, un moft, o preţiozitate, ci o îndeletnicire fără de care eşti sărac, monoton, neinspirat şi, de cele mai multe ori, dezabuzat. Despre asta vreau să vorbim: la ce foloseşte cititul!
Abia aştept să vă întâlnesc! Până atunci, o zi bună în fiecare zi vă doreşte Tudor Călin Zarojanu.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s