CONCURSUL „MICUL PRINŢ” – Ediția a V-a – Iași, Palas Mall, 11-13 mai 2017

Credința noastră cea mai profundă:
„Stelele sunt frumoase, datorită unei flori pe care nimeni nu o vede…”
(Antoine de Saint-Exupéry)
RGB ONLINE Afis A3 Recital Micul print editia 2017
Avem deosebita plăcere de a vă invita să vă înscrieți la cea de a V-a ediţie a Concursului „Micul Prinţ” care se va desfăşura în perioada 11 – 13 mai 2017, în cadrul Târgului de Carte LIBREX, la Palas Mall Iași, după următorul program:

Joi, 11 mai 2017, Secţiunea I. ARTĂ TEATRALĂ
Vineri, 12 mai 2017, Secţiunea a II-a. INTERPRETARE POETICĂ ȘI MUZICALĂ (vocală și instrumentală)

Concursul se va desfăşura conform Regulamentului alăturat.

 

Perioada de înscriere: 24 martie – 28 aprilie 2017

 

Elevii pot fi înscriși în concurs de către îndrumătorii, profesorii, coordonatorii sau părinții acestora prin e-mail (editurasedcomlibris@gmail.com) sau direct la sediul Editurii Sedcom Libris din Iaşi, Şos. Moara de Foc nr. 4, cod poștal 700527.
Organizatorul evenimentului: Editura SEDCOM LIBRIS
Adresa: Şos. Moara de Foc nr. 4, cod 700527, Iaşi, România
Contact: Tel.: 0232 242 877, 0742 76 97 72, Fax: 0232 233 080,

REGULAMENTUL CONCURSULUI „MICUL PRINŢ”

Art. 1. Condiţii de participare. Concursul se adresează preșcolarilor și elevilor cu aptitudini artistice din grădiniţele, şcolile şi liceele din întreaga țară. Concurenţii pot participa la această competiţie individual sau în cadrul trupelor. Opţiunile repertoriale trebuie să reflecte vârsta şi preocupările interpreţilor.
Art. 2. Scopul Concursului. Concursul „Micul Prinţ” are drept scop stimularea creativităţii, a dezinvolturii în exprimare, a spiritului de competiţie, a talentului, originalităţii şi imaginaţiei copiilor în cadrul unei competiţii artistice desfăşurate pe fundalul unui târg de carte de tradiţie. De asemenea, acest concurs îşi propune să deschidă noi perspective de cunoaştere şi abordare a operelor literare, în general, şi a pieselor dramatice, în special.
Art. 3. Obiectivele Concursului. Concursul „Micul Prinţ”, conceput ca un tip de activitate extraşcolară şi extracurriculară, se definește ca un act estetic care are următoarele obiective: stimularea şi punerea în valoare a pasiunii copiilor pentru arta spectacolului de teatru şi a interpretării poetice și muzicale; stimularea performanţelor artistice individuale şi de grup; cunoaşterea şi aprofundarea literaturii şi a dramaturgiei româneşti şi universale, clasice şi contemporane; cultivarea aptitudinilor de comunicare expresivă, a creativităţii şi originalităţii; dezvoltarea capacităţii de adaptare la munca în echipă etc.
Art. 4. Înscrierea. Pentru participarea la concurs, se va transmite on-line fişa de înscriere completată la adresa de e-mail: editurasedcomlibris@gmail.com, până cel mai târziu la data de 28 aprilie 2017, însoţită de fotografii şi/sau filme de prezentare. Persoana de contact din partea organizatorului este redactorul-şef Alina Hucai (telefon: 0742 76 97 72, 0232 242 877).
Art. 5. Detalii organizatorice. Fiecare secţiune a Concursului va debuta la ora 10.30, durata acesteia depinzând de numărul concurenţilor înscrişi în program. Intrarea în scenă a participanţilor va avea loc pe grupe de vârstă, de la preşcolari până la liceeni. Programul va fi transmis pe data de 3 mai 201 tuturor participanţilor, în forma sa finală, după prelucrarea tuturor informațiilor. Timpul acordat fiecărui număr propus în cadrul concursului trebuie să se încadreze între min. 5 şi max. 25 de minute (în această secvenţă temporală, fiind inclusă și fixarea decorului). Concurentul care nu se prezintă la ora programată va intra după ultima trupă înscrisă în concurs sau în funcţie de programul general al secţiunii la care s-a înscris. Pentru ambele secțiuni ale Concursului, decorurile, costumația și recuzita necesare sunt asigurate de trupa participantă în concurs. Concursul se va desfăşura în cadrul Palas Mall Iaşi, în zona Intersport, Atrium nivel 1. Concurenţii beneficiază de următoarele facilităţi: internet wi-fi, aer condiţionat, ecran de proiecţie, videoproiector, sistem audio profesional, microfoane, handsfree, pupitru, echipament IT. Toţi participanţii şi susţinătorii lor sunt rugaţi să aibă, pe tot parcursul concursului, un comportament civilizat şi de fairplay.
Art. 6. Juriul Concursului „Micul Prinţ” este format din profesionişti din lumea teatrului şi a artei, editori şi/sau cadre didactice.
Art. 7. Criteriile de jurizare pentru selecţia câştigătorilor sunt: talentul actoricesc, stă­pânirea limbajului scenic, dicţia, impresia artistică (impactul personal, figurile de stil, costumaţia etc.), creativitatea, originalitatea, spontaneitatea, carisma, armonizarea interpretării actorilor, omogenitatea trupei etc.
Art. 8. Diplome şi premii. Toți concurenți individuali sau colectivi (trupe) participanți în concurs și coordonatorii acestora vor primi diplome de participare. Pentru fiecare dintre cele două secţiuni ale Concursului, se vor acorda următoarele categorii de premii duble monolog/ trupă: Premiul „Micul Prinţ”, Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă, Premiul pentru regie, Premiul pentru costume şi decoruri, Premiul pentru originalitate, Premiul pentru interpretare artistică, Premiul pentru interpretare muzicală, Premiul pentru spontaneitate, Premiul special al Juriului, Premiul pentru popularitate, Menţiuni speciale etc.
Art. 9. Festivitatea de premiere. După vizionarea tuturor participanților la concurs, în prezența juriului, a concurenţilor și a susținătorilor acestora, va avea loc festivitatea de premiere pe care o vom stabili în funcţie de programul general al evenimentului.
Art. 10. Finanțarea concursului se asigură de către organizator și partenerii acestuia.

 MEMBRII JURIULUI CONCURSULUI „MICUL PRINŢ” 2017:

 Oltiţa CÂNTEC, Critic de teatru și publicist, doctor în Teatrologie,
director artistic al Teatrului Luceafărul din Iaşi,
secretar general al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru
Vasilica BĂLĂIŢĂ, actriţă, doctor în teatrologie,
lector univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi
Irina SCUTARIU, actriță, doctor în teatrologie,
lector univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi

Vă invităm să descărcați fișierul alăturat, care conține, pe lângă mai multe informații despre „MICUL PRINȚ”, și formularele de înscriere pentru corcurs:

Invitatie Micul Print editia a V-a in cadrul Targului de Carte LIBREX de trimis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s