Conferințele Librex 2017 – Marius Chivu

Targul de Carte LIBREX care se va desfășura la Palas Mall Iași, în perioada 10 – 14 mai 2017, vă anunță un nou eveniment: Conferința „Călătorie versus tehnologie. Cum să pleci la drum ca un călător, nu ca turist” susținută de Marius Chivu, scriitor, traducător și cronicar literar român.

PENTRU WEB Afis Librex Marius Chivu (1)PENTRU WEB Afis Librex Marius Chivu bio si despre conferinta (1)

Despre autor: Marius Chivu este scriitor, traducător, editor al revistei trimestriale de proză scurtă „iocan” (alături de Florin Iaru și Cristian Teodorescu), redactor și editor la revista „Dilema Veche”, unde publică cronică literară și editorialist la revista „ELLE”. Este realizatorul emisiunii culturale „All You Can Read” difuzată de Radio Seven, fiind, de asemenea, implicat în realizarea mai multor rubrici de carte și emisiuni culturale. Printre volumele publicate, se numără jurnalul de călătorie „Trei săptămâni în Himalaya”, Editura Humanitas, 2012; cartea de interviuri „Ce-a vrut să spună autorul”, Editura Polirom, 2013 şi volumul de proză scurtă „Sfârşit de sezon”, Editura Polirom, 2014. Câteva dintre antologiile editate sunt Antoaneta Ralian, „Nu cred în sfîrșitul lumii. Amintiri, articole, interviuri”, Editura ART, 2016; „111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română”, selecție realizată împreună cu scriitorul Radu Vancu, Editura Nemira, 2016; „Best of. Proza scurtă a anilor 2000”, Editura Polirom, 2013; „Cartea cu bunici”, volum caritabil colectiv, Editura Humanitas, 2007; Cristian Teodorescu, „Maestrul de lumini și alte povestiri”, Editura Curtea Veche, 2005. A realizat traduceri din autori binecunoscuți, precum Lewis Caroll, Oscar Wilde, Tim Burton, Paul Bailey, s-a aflat pe lista de autori publicați în numeroase volume colective, iar eseurile sale despre proza și poezia românească contemporană au fost traduse în limbile engleză, spaniolă, italiană, cehă, suedeză și franceză. În anul 2012, Marius Chivu a primit atât Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, cât și Premiul pentru debut al revistei „Observator cultural”, iar în același an a organizat vernisajul expoziției „Copiii Himalayei” cu fotografii realizate în satele nepaleze din lanțul muntos Annapurna în luna mai 2011, călătorie care a dat naștere volumului „Trei săptămâni în Himalaya”.

Autorul despre conferință:

Să fii călător înseamnă să renunţi la confortul şi controlul oferit de tehnologie, să încetezi să comunici prin reţele sociale, să explorezi locuri şi culturi necunoscute pe cont propriu, făcând ocoluri, improvizând, acceptând imprevizibilul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s